Росія передала ЄСПЛ інформацію про затримання українських моряків у Керченській протоці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Росія передала ЄСПЛ інформацію про затримання українських моряків у Керченській протоці

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

Міністерство юстиції Росії поінформувало Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) про обставини затримання й умови, у яких тримають полонених українських моряків, пише «Інтерфакс-Україна».

На запит агентства Мінʼюст РФ повідомив, що передав інформацію про місцеперебування моряків, наявність у них доступу до юридичної допомоги, а також про «нетяжкий характер поранень», які отримали троє моряків.

Крім того, ЄСПЛ сповістили про те, що українські полонені отримали необхідну медичну допомогу, а також про відсутність з їхнього боку будь-яких скарг.

Також міністерство повідомило європейський суд, що українців затримали як підозрюваних у незаконному перетині кордону РФ. «Вони поміщені під варту на підставі постанов судів РФ у відповідності з нормами чинного кримінально-процесуального законодавства», — повідомили в міністерстві.

  • 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили. Також вони затримали 24 моряки.
  • 4 грудня ЄСПЛ зобовʼязав Росію забезпечити затриманих у Керченській протоці українських моряків необхідним лікуванням. Перед цим 29 листопада ЄСПЛ надіслав листа Росії з вимогою надати інформацію про моряків.