Вбивство «Сармата»: поліція не виключає причетність нардепа Пономарьова

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Вбивство «Сармата»: поліція не виключає причетність нардепа Пономарьова

Поліція відпрацьовує декілька версій вбивства 43-річного громадського активіста, ветерана АТО з позивним «Сармат» Віталія Олешка. Слідчі не відкидають версію причетності народного депутата Олександра Пономарьова до вбивства «Сармата».

Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Запорізькій області Сергій Комісаров, передає «РБК-Україна».

Олешка могли вбити через його підприємницьку чи політичну діяльність. «Він був активним діячем. В якихось випадках він займав правильну позицію, або неправильну, але він був активним. Він займався політикою, але політичне поле близько до кримінального - це такі речі, де немає межі... Всі версії будуть відпрацьовані», - розповів Комісаров.

За його словами, для вбивства Олешка нападники підготували два автомобілі, один із яких на європейських номерах, придбаний для скоєння злочину з метою подальшого знищення. Поліцейські встановили, що у Бердянську злочинці підготували ще один автомобіль із запорізькими номерами. Також зловмисники придбали зброю для скоєння злочину.

Він також заявив, що слідство перевірить версію причетності нардепа від «Волі народу» Олександра Пономарьова до вбивства Віталія «Сармата» Олешка, передає УП.

«Якщо там причетний якийсь народний депутат, це прерогатива Генпрокуратури, всі матеріали ми надамо, хай дають оцінку, притягують, не притягують», – сказав Коміссаров.

Знайомий Олешка в трансляції у Facebook, під час якої він повідомив про вбивство, сказав: «Саша «Перхоть» Пономарьов, це було останнє, що ти зробив, швидше за все, в цьому житті». Скоріш за все, він говорив саме про нардепа Олександра Пономарьова.

31 липня після полудня на Віталія Олешка було вчинено замах у дворі його будинку-готелю, який розташовується в Бердянську. За словами очевидців, він сидів у кафе з дружиною і знайомими, коли до них підійшов чоловік з бородою і двічі вистрілив активісту в спину з мисливської рушниці. Від вогнепальних поранень Олешко помер до приїзду швидкої допомоги.

Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка. Поліцейські зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними у місті Василівка Запорізької області. Ще один зловмисник був затриманий у Бердянську. Також на одній із вулиць Бердянська знайшли червоний автомобіль ЗАЗ «Таврія», з якого вилучили обріз мисливської рушниці.

При цьому імен затриманих поліція поки не повідомляє. У поліції також припускають, що вбивцями Олешка можуть бути й колишні учасники АТО.

Користувачі соцмереж стверджують, що на останньому фото колишній боєць розформованого батальйону «Торнадо» Артем Матюшин.