Ліга.net: Президент «Київстар» Петро Чернишов йде у відставку. Його місце може зайняти директор Beeline в Казахстані

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Ліга.net: Президент «Київстар» Петро Чернишов йде у відставку. Його місце може зайняти директор Beeline в Казахстані

prm.ua

Президент найбільшого оператора мобільного звʼязку України «Київстар» Петро Чернишов покидає свою посаду. Про це передає Ліга.net з посиланням на джерела на телеком-ринку.

Сам Чернишов поки що не відповідає на запитання журналістів у Facebook і не бере трубку телефона.

Замість Чернишова «Київстар» в Україні може очолити генеральний директор Beeline в Казахстані Олександр Комаров. «Чекайте, скоро буде анонс», — уточнив співрозмовник.

Директор Beeline Kazakhstan Олександр Комаров

Kursiv.kz

Чернишов став головним виконавчим директором «Київстар» влітку 2014-го і наступні роки перепризначався на посаду президента компанії.

Про причини його можливої відставки кажуть розмито. «Кажуть, його «йдуть». Про причини залишається здогадуватися», — заявив співрозмовник в одному з операторів.

Глава Інтернет асоціації України Тетяна Попова припустила, що відставка може бути повʼязана з критикою президента Петра Порошенка. «Чернишов в одному з інтервʼю заявив, що президент порушив закон, перервавши тендер 4G. Для менеджера такого рівня дипломатія по відношенню до перших осіб держави - перш за все. І подібні висловлювання просто неприпустимі», — зазначає Попова.

Станом на 2018 рік «Київстар» охоплює всі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, основні траси і узбережжя. Є найбільшим оператором мобільного звʼязку, а також одним з найбільших інтернет-провайдерів широкосмугового доступу (послуга «Домашній Інтернет»).