Bloomberg: Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі. Президент США думає

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Bloomberg: Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі. Президент США думає

Пресслужба президента росії

Президент Росії Володимир Путін на закритій нараді з іноземними послами 19 липня розповів, що запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум на окупованій частині Донбасу, тобто у невизнаних «ЛНР» і «ДНР», про статус територій.

Путін погодився дати час Трампу обміркувати цей план, перед тим, як повідомляти про нього публічно, пише Bloomberg із посиланням на двох учасників наради.

За даними агентства, пропозиція Путіна передбачає проведення голосування жителями непідконтрольних Україні територій щодо їх статусу під міжнародним патронатом.

При цьому прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився коментувати цю інформацію, заявивши лише, що «по Донбасу обговорювалися деякі нові ідеї, які будуть опрацьовуватися».

Агентство підкреслює, що хоча Путін і подає пропозицію щодо України як таку, що допоможе покласти край чотирирічному конфлікту на сході України, Трампу буде важко «продати» референдум Україні та її союзникам у Європі

Нагадаємо, що 19 липня президент США Дональд Трамп у Твіттері написав, що зустріч із Путіним була «дуже успішною», а серед тем обговорення, за його словами, була й Україна, проте він не надав деталей. У свою чергу президент Росії Володимир Путін заявив, що Трамп вважає анексію Криму незаконною, але для РФ це «питання закрите».

Як відомо, у травні 2014 року проросійські бойовики провели в Донецькій та Луганській областях референдум про статус регіону на територіях, захоплених озброєними людьми. За даними сепаратистів, на референдум прийшли нібито 75% мешканців регіону, 90% з яких, начебто, висловилися за «незалежність Донбасу».