Під Житомиром київська маршрутка врізалася у вантажівку DAF. Загинули 11 пасажирів, у тому числі 2 дітей

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Під Житомиром київська маршрутка врізалася у вантажівку DAF. Загинули 11 пасажирів, у тому числі 2 дітей

Головне управління Національної поліції в Житомирській області

У Житомирській області маршрутний автобус Mercedes Sprinter з 20 пасажирами врізався у вантажівку DAF. В результаті аварії загинули 11 осіб, повідомляє управління поліції в Житомирській області.

ДТП сталося близько 11 ранку на 127 км автодороги Київ - Чоп, поблизу села Глибочиці. Водій маршртуки Київ - Рівне на великій швидкості врізався в фуру з причепом. Сильний удар фактично зніс передню частину автобуса, в якому сиділи люди.

«В результаті ДТП водій маршрутного автобуса та десятеро пасажирів загинули (з них одна дитина). Крім того, десять пасажирів отримали травми, з них одна дитина. Всього в маршрутному автобусі перебувало 20 осіб — водій та 19 пасажирів», — повідомляють правоохоронці.

Як повідомив начальник Рівненського обласного управління інфраструктури Федір Місюра, автобус здійснював нерегулярні перевезення. За його словами, 4 людей перебувають в обласній лікарні, двоє - в районній, двоє дітей - в обласній дитячій, двоє - в першій міській лікарні Житомира.

На місці події продовжують працювати поліцейські, рятувальники та медики.

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундіч оголосив 21 липня днем жалоби за загиблими. Він пообіцяв надати допомогу сімʼям загиблих і постраждалих у страшній аварії.

Аварії з маршрутками - явище в Україні досить масове. У поліції заявили, що в минулому році відбулося більше 200 подібних ДТП, серед яких випадіння пасажирів з автобуса на ходу, наїзди на пішоходів на пішохідних переходах, збиті велосипедисти і зіткнення з іншими авто.