Росія не пустила до політвʼязня Сенцова правозахисників Amnesty International

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Росія не пустила до політвʼязня Сенцова правозахисників Amnesty International

Wikimedia

Міжнародні правозахисники Amnesty International не змогли відвідати в Росії режисера Олега Сенцова — їм відмовили представники пенітенціарної служби РФ. Сенцов голодує вже 82 дні і стан його здоровʼя викликає занепокоєння, повідомляється на сайті Amnesty International.

«Ми планували відвідати Олега разом з незалежним медичним експертом, який міг би оцінити стан його здоровʼя. Такий візит необхідний, щоб розвіяти сумніви щодо стану здоровʼя Олега та належне надання йому медичної допомоги», - заявила глава українського представництва Amnesty Оксана Покальчук.

Сенцов утримується в колонії «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу.

31 липня начальник УФСІН по Ямало-Ненецькому автономному округу не пустив єпископа Апостольської православної церкви на зустріч з Сенцовим. Зустрічатися з ним влада РФ дозволяє тільки його адвокату.

А в червні Росія відмовила у побаченні з Сенцовим українському омбудсмену Людмилі Денисовій, яка приїхала в Лабитнангі і кілька днів чекала побачення.

Українського режисера затримала в Криму ФСБ Росії 11 травня 2014 року. Його звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї і засудили до 20 років колонії.

Олег Сенцов голодує з 14 травня, вимагаючи звільнити з російських вʼязниць українських політвʼязнів.