В Греції зросло число жертв лісових пожеж. Стало відомо про українців

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
В Греції зросло число жертв лісових пожеж. Стало відомо про українців

jlujuro / Pixabay

Внаслідок масштабних лісових пожеж у передмісті грецької столиці Афіни загинули щонайменше 50 людей, ще 104 людини постраждали. Ситуація вийшла з-під контролю і влада Греції ввела режим надзвичайного стану і запросила допомогу ЄС.

За останніми даними офіційного представника кабінету міністрів Греції Дімітріса Дзанакопулоса, багато постраждалих перебувають у критичному стані, повідомляє Deutsche Welle.

Премʼєр-міністр країни Алексіс Ціпрас заявив, що ситуація з лісовими пожежами вийшла з-під контролю. Пожежі вирують зараз з трьох сторін від Афін: в районі прибережного курортного міста Кинета, а також біля міст Рафіна, Пикерми, Мате, Неос Вутзас і на схилах гори Пендель. Влада Греції ввели у цих районах режим надзвичайного стану.

За словами Ципраса, пожежі гасять понад 600 пожежних на більш ніж 300 пожежних машинах. До гасіння пожежі також залучено літаки та вертольоти, але з вогнем складно боротися через сильний вітер. Греція запросила допомогу в ліквідації пожеж у Європейського союзу.

Як повідомив заступник голови Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у своєму Twitter, попередньо ніхто з громадян України від лісових пожеж у Греції не постраждав.

Також цієї вночі стало відомо, що в передмісті Афін масштабна лісова пожежа перекинулася на прибережні поселення, через що люди змушені залишати свої будинки.