Азербайджан відмовився видати Україні чеченця, який побив Найєма

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Азербайджан відмовився видати Україні чеченця, який побив Найєма

facebook.com

Генеральна прокуратура Азербайджану відмовилась передати українським колегам Магомеда-Аміна Саітова, повідомив в фейсбуці заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

Саітов втік до Азербайджану 30 квітня, одразу після сутички з депутатом Верховної Ради Мустафою Найємом на дорозі біля Бесарабського ринку в Києві. За запитом ГПУ його затримали азербайджанські правоохоронці. Але видати його відмовилися через причини, як повʼязані в тому числі «з оцінкою поведінки самого Найєма азербайджанською владою».

facebook.com

В свою чергу Шевченківський районий суд Києва відмовився продовжувати заочний арешт Саітова через те, що його не оголосили в міжнародний розшук.

Через це Найєм звинуватив прокурорів у недбалості, але Єнін наполягає, що займатися процедурою оголошення в міжнародний розшук має Національна поліція.

30 квітня на дорозі біля Бесарабського ринку Найєм посварився з чотирма молодими чеченцями через порушення правил дорожнього руху. Конфлікт закінчився бійкою після якої нардеп опинився в лікарні з поламаною щелепою.

Троїх чеченців: Ахмеда Абубакаровича Саітова, Магомеда-Салиха Арбуєвіча Саітова і Умолта Руслановича Темербулатова затримали, а Магомед-Амін Саітов втік до Азербайджану.

Ахмеда Саітова і Умолта Темербулатова посадили під нічний домашній арешт, а Магомеда-Салиха Саітова - під цілодобовий.