Актор Стівен Сігал став послом Росії по гуманітарним відносинам з США. Чим він буде займатися?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Актор Стівен Сігал став послом Росії по гуманітарним відносинам з США. Чим він буде займатися?

Gage Skidmore / Wikimedia

Міністерство закордонних справ Росії коротко окреслило обовʼязки американського актора і майстра айкідо Стівена Сігала, якого призначили спецпредставником з гуманітарних відносин з США.

Про це повідомляється на сторінці МЗС РФ у Facebook.

«Завдання - сприяння подальшому розвитку російсько-американських відносин у гуманітарній сфері, включаючи взаємодію у сфері культури, мистецтва, громадських та молодіжних обмінів і так далі», - підкреслили в МЗС.

Посада Сігала вважається «суспільно-політичною» і не передбачає грошової винагороди. Російські дипломати вважають, що в міжнародній практиці це можна порівняти з послами доброї волі ООН.

Це не перша спроба залучити Сігала до участі в міжнародних відносинах між США і Росією. За даними BuzzFeed, у 2015 році президент РФ Володимир Путін пропонував президенту США Бараку Обамі призначити актора почесним консулом Росії у Каліфорнії та Арізоні.

В 2016 році, крім російського паспорта, Сігал міг отримати і громадянство Сербії. Уряд республіки пропонувало американському акторові сербський паспорт в обмін на відкриття в Белграді академії бойових мистецтв.

Стівен Сігал вважається великим шанувальником Путіна. Актор не раз висловлював захоплення політикою російського лідера, зокрема, підтримавши анексію Криму. За це СБУ заборонила Сігалу вʼїзд в Україну на пʼять років.

Крім Сігала, в різний час російське громадянство отримали французький актор Жерар Депардьє, боєць ММА Джефф Монсон, а також екс-чемпіон світу з боксу Рой Джонс-молодший.