Адвокат: в Сенцова погано з серцем, але він відмовляється їхати в лікарню

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Адвокат: в Сенцова погано з серцем, але він відмовляється їхати в лікарню

wikipedia.org

Український режисер, політвʼязень Олег Сенцов перебуває у поганому стані, у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, пише Громадське.

Адвокат Дмитро Дінзе, який відвідав режисера в колонії, розповів також, що в Сенцова дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину, і погано з серцем. Йому також стало зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки.

Сенцова двічі намагалися вмовити виїхати у лікарню, але він відмовився. Адвокат проти того, щоб режисера везли у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому». Він також проти переведення Сенцова у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

Припиняти голодування політвʼязень не планує.

Українського режисера затримала в Криму ФСБ Росії 11 травня 2014 року. Його звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї і засудили до 20 років колонії. Сенцова утримують в колонії «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу.

З 14 травня Олег Сенцов голодує, вимагаючи звільнити з російських вʼязниць українських політвʼязнів.

Минулого тижня до Сенцова не пустили правозахисників Amnesty International