Сенцов не збирається припиняти голодування. Адвокат опублікував його звернення

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Сенцов не збирається припиняти голодування. Адвокат опублікував його звернення

facebook.com

Український режисер, кремлівський політвʼязень Олег Сенцов заявив, що не буде припиняти голодування навіть попри те, що його стан сильно погіршився. Про це йдеться в зверненні, яке опублікував його адвокат Дмитро Дінзе у Facebook.

Сенцов повідомив, що попри 87-й день голодування та погіршення стану здоров’я, не збирається зупинятися. «Жодні лікарі мене не вилікують. Тому що я не хворію, а голодую, і не збираюся зупинятися. Всім дякую! Всім великий привіт! Слава Україні», - написав він.

Режисер також прокоментував своє можливе транспортування до Сімферополя. «Мені навряд чи дозволять переведення у Сімферополь. А якщо й дозволять, то не факт, що там буде краще. Мій стан не для транспортування», - додав він.

Як відомо, внаслідок тривалого голодування Сенцов перебуває у тяжкому стані і схуд на 30 кілограмів. Також режисера суттєво понизився гемоглобін, пульс - близько 40 ударів на хвилину, Сенцов відчуває слабкість.

При цьому в російській службі виконання покарань кажуть, що стан здоровʼя увʼязненого «задовільний». «За інформацією дипломатів, що контактують з Росією, вказується, що Сенцова не планують відпускати. Типу нехай помирає - в науку іншим вʼязням. Якщо це правда, то я навіть не знаю, як це коментувати», - повідомив адвокат BBC News Україна.

14 травня Сенцов оголосив голодування, щоб привернути увагу до українських політвʼязнів, яких утримує Росія. За словами режисера, він голодуватиме доти, доки всі вони не будуть звільнені.

У серпні 2015 року російський суд визнав Олега Сенцова винним у створенні терористичної організації та у підготовці терористичних актів у Криму навесні 2014 року і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. За цією ж справою засудили до 10 років тюрми ще одного українського активіста - Олександра Кольченка.