Політтехнолог Порошенка: Манафорт сам просився попрацювати з Порошенком в 2014, але його не взяли

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Політтехнолог Порошенка: Манафорт сам просився попрацювати з Порошенком в 2014, але його не взяли

facebook.com

Депутат Верховної Ради, політтехнолог Ігор Гринів (фракція «Блок Петра Порошенко») в 2014 році спілкувався з американським політтехнологом Полом Манафортом з приводу співпраці, пише Українська правда.

«Манафорт пробував запропонувати свої послуги та свою стратегію для кампанії Порошенка. Я зустрічався з ним тоді і вислухав його стратегію, але на цих трьох годинах розмова з ним закінчилася», — стверджує Гринів.

За словами Гриніва, Манафорт дуже хотів співпрацювати з Порошенком та готувався до цього, на зустріч прийшов із дослідженнями, соціологією. Але, на його думку, пропозиції американського політтехнолога більше підходили для стратегії 2009-2010 років, але аж ніяк не для післяреволюційного періоду 2014 року.

«Манафорт так і не зрозумів, що країна після Майдану змінилася», — вважає політтехнолог президента.

Гринів також не виключив, що стратеги Манафорта дійсно займалися напрацюванням пропозицій Порошенку, з якими той прийшов на зустріч.

На засіданні американського суду у справі проти Манафорта його колишній бізнес партнер Рік Гейтс заявив, що у 2014 році компанія DMP (Davis Manafort Partners) допомагала Петру Порошенку. В Адміністрації президента цю інформацію спростували. «Команда Петра Порошенко ніколи не співпрацювала ні з Полом Манафортом, ні з його людьми. Пропозиції про співпрацю надходили серед інших, втім навіть не розглядалися », - заявили в АП.