Сестра Сенцова: Олег майже не встає і написав, що кінець близько

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Сестра Сенцова: Олег майже не встає і написав, що кінець близько

facebook.com

Стан здоровʼя українського режисера Олега Сенцова, який міститься в Росії в колонії «Білий ведмідь», погіршився і він практично не встає. Про це повідомила двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан в Facebook.

За її словами, адвокат Сенцова Дмитро Дінзе передав лист від Олега, в якому він пише, що «кінець близький».

«Запитує, чи цікавиться хтось ще його голодуванням, йому не передають листів, ніяких! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається», — повідомила Каплан.

Сам адвокат Дінзе раніше заявив, що Сенцов не буде припиняти голодування незважаючи на те, що його стан сильно погіршився. Звернення режисер захистник також опублікував у Facebook.

«Ніякі лікарі мене не вилікують. Тому що я не хворію, а голодую, і не збираюся зупинятися. Всім спасибі! Всім великий привіт! Слава Україні», - написав він.

14 травня Сенцов оголосив голодування, щоб привернути увагу до українських політвʼязнів, яких утримує Росія. За словами режисера, він буде голодувати до тих пір, поки всі вони не будуть звільнені.

В серпні 2015 року російський суд визнав Олега Сенцова винним у створенні терористичної організації і в підготовці терористичних актів у Криму навесні 2014 року і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. За цією ж справою засудили до 10 років вʼязниці ще одного українського активіста Олександра Кольченка.