Поліція впевнена, що ветерана АТО «Сармата» замовили і розглядає три версії вбивства

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Поліція впевнена, що ветерана АТО «Сармата» замовили і розглядає три версії вбивства

facebook.com

Слідство вважає замовним вбивство учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний «Сармат»). Правоохоронці розглядають три основні версії злочину, пише Інтерфакс-Україна.

Перша версія поліцейських — «Сармата» вбили бандити, друга — його позбавили життя за активної громадської діяльності, третя — з-за підприємницької.

«Сліди ведуть за межі Бердянська та Запорізької області», — сказав перший заступник голови Нацполиции-начальник кримінальної поліції Вʼячеслав Аброськін.

Правоохоронці шукають виконавців і замовників злочину. «Упевнений, що найближчим часом будуть затримані всі причетні до скоєння вбивства», — заявив Аброськін.

Олешко застрелили серед білого дня 31 липня у Бердянську. Убивця підійшов впритул і вистрілив у спину двічі, коли Олешко сидів в кафе з дружиною і знайомими. Потім вбивця скочив у машину і зник.

Поліція затримала пʼятьох підозрюваних у злочині. Поліцейські зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними у Василівці Запорізької області, ще одного зловмисника перехопили в Бердянську. Чотирьох підозрюваних суд заарештував на два місяці без права застави.

Правоохоронці відпрацьовують різні версії вбивства «Сармата», в тому числі причетність до злочину депутата Верховної Ради Олександра Пономарьова та колишніх бійців АТО.