Bloomberg: Путін пообіцяв Макрону незабаром повідомити про стан Сенцова

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Bloomberg: Путін пообіцяв Макрону незабаром повідомити про стан Сенцова

reuters.com

Президент Росії Володимир Путін у сьогоднішній телефонній розмові з президентом Франції Емманюель Макроном обговорили ситуацію навколо українського режисера Олега Сенцова.

Путін пообіцяв незабаром надати французькій стороні інформацію про стан здоровʼя Сенцова, який голодує і знаходиться в критичному стані в російській колонії, повідомляє Bloomberg з посиланням на яке надійшло в його розпорядження заяву Єлисейського палацу.

Згідно з інформацією агентства, Макрон закликав Росію знайти «гуманітарне рішення» за Сенцову. Крім того, сторони обговорили різні аспекти врегулювання ситуації в Сирії.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських увʼязнених, незаконно утримуваних в РФ з політичних причин. Родичі та адвокат Сенцова заявляють про серйозне погіршення стану його здоровʼя.

Напередодні український омбудсмен Людмила Денисова опублікувала в Facebook фотографії українського політвʼязня, режисера Олега Сенцова з російської колонії. Російська сторона також пообіцяла надіслати відео розмови з Сенцовым.