Пограбування ювелірки в Києві. Грабіжники говорили іноземною мовою

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Пограбування ювелірки в Києві. Грабіжники говорили іноземною мовою

Google Images

Розбійне пограбування ювелірного магазину в Шевченківському районі Києві скоїли не українці. За даними поліції, злочинці між собою говорили іноземною мовою

Поліція вилучила відео з камер спостереження з місця пограбування ювелірки на вулиці Данила Щербаківського та провела ретельний аналіз даних, передає прес-служба поліції.

npu.gov.ua

Нападники вбили охоронця і забрали ювелірні вироби. За попередньою інформацією, сума збитку становить близько п’яти мільйонів гривень.

npu.gov.ua

Згодом автомобіль, який використовували зловмисники, знайшли спаленим на території гаражного кооперативу у Солом’янському районі. Розшук зловмисників триває.

npu.gov.ua

За словами тимчасово виконувача обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Віктора Нечитайла, зловмисники ретельно готувалися до цього злочину.

«Нападники вели себе зухвало і, на жаль, внаслідок цього нападу загинув охоронець. Проаналізувавши всю зібрану інформацію, можемо говорити про те, що розбійники чітко спланували розбій на магазин: вони вибрали зручний час, коли у місті не буде заторів, прорахували шляхи відходу і місце відстою машини. Навіть той факт, що спалили автомобіль, який використовували під час нападу, говорить про те, що вони намагалися знищити речові докази: саме у салоні виявили зброю, яку вони, імовірно, застосували під час розбою», - розповів він.

npu.gov.ua

При цьому Нечитайло підкреслив, що нападники - не українці, бо між собою вони спілкувалися іноземною мовою, а до охоронця та продавця один з них звертався російською. За словами свідків, на злочин у них пішло декілька хвилин. При цьому вони добре орієнтувалися в магазині: про це свідчить те, що нападники забрали в основному ювелірні прикраси з дорогоцінним камінням. Остаточна сума завданих збитків буде встановлена після інвентаризації.

Поліція відкрила кримінальні провадження. За вбивство охоронця та напад на ювелірний магазин злочинцям загрожує до пʼятнадцяти років позбавлення волі або довічне увʼязнення.

12 серпня в Києві на вулиці Щербаківського троє невідомих пограбували ювелірний магазин і застрелили охоронця, після чого зникли на темно-синьому автомобілі Peugeot в напрямку станції метро «Нивки». Пізніше поліцейські знайшли спалений автомобіль, на якому зникли грабіжники.