Головне за ніч: Трамп підписав оборонний бюджет, у Києві горіла лікарня, фільм про Стуса повернуть сцени з Медведчуком

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Головне за ніч: Трамп підписав оборонний бюджет, у Києві горіла лікарня, фільм про Стуса повернуть сцени з Медведчуком

Defense.gov

Президент США Дональд Трамп підписав закон про «Бюджет США на 2019 на потреби національної оборони». Він передбачає 250 мільйонів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки, у тому числі летальну зброю. Також документом заморожене фінансування програми «Відкрите небо». Вона передбачала наглядові взаємні польоти військових над територією США та Росії.

Звинувачення закінчило допитувати свідків у справі колишнього глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта. За 10 днів опитали 27 свідків. Тепер своїх свідків може викликати захист політтехнолога.

Вночі у Києві сталася пожежа в міській клінічній лікарні №15 на вулиці Іллінська 3/7. Горіли 15 квадратних метрів в навчальній аудиторії на четвертому поверсі будівлі. Пожежу вдалося загасити протягом години, ніхто не постраждав.

Голова Державного агентства з питань кіно Філіп Іллєнко запевнив, що фільм про поета Василя Стуса повернуть сцени з судом, де адвокатом поета був Віктор Медведчук. Це підтвердили продюсери фільму.

Вночі у Швеції люди в масках палили машини. В Гетеборзі згоріли не менше 88 машин, а осередки займання розташовувалися в 20 різних місцях. В Тролльхеттані близько 40 молодих людей у масках підпалювали машини і закидали камінням співробітників поліції.