The Economist: Київ став лідером зі зниження комфортності проживання

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
The Economist: Київ став лідером зі зниження комфортності проживання

УНІАН

У щорічному рейтингу найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018, який склав журнал The Economist, українська столиця посіла 118 місце зі 140. Київ також став лідером серед міст, які погіршили своє становище.

Перше місце в списку посіла столиця Австрії Відень, друге - місто Мельбурн в Австралії. Австрійська столиця змістила з лідируючих позицій австралійський Мельбурн, який визнавався кращим зі 140 міст планети сім років поспіль.

Третє місце у японського міста Осака, на четвертому — канадський Калгарі, на пʼятому — австралійський Сідней. У першу десятку рейтингу потрапили також канадський Ванкувер і Торонто, японський Токіо, данська столиця Копенгаген і місто Аделаїда в Австралії.

eiu.com

Київ посів 118 місце в рейтингу, набравши 56,6 балів зі 100 можливих. The Economist також склав рейтинг міст, які за пʼять років погіршили або поліпшили своє положення в списку. Київ став лідером серед міст, яке погіршило своє становище: за пʼять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6%.

eiu.com

Замикає рейтинг сирійський Дамаск, який зайняв 140 місце. Крім Дамаска в список антирекордсменів потрапили Дакка (Бангладеш), Лагос (Нігерія) і Карачі (Пакистан). Топ-5 міст, які розвиваються, очолило місто Абіджан у Кот-дʼІвуарі.