Головне за ніч: помер Едуард Успенський, матері Сенцова відмовили в проханні про помилування, в Генуї загинула 31 людина

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Головне за ніч: помер Едуард Успенський, матері Сенцова відмовили в проханні про помилування, в Генуї загинула 31 людина

commons.wikimedia.org

Манафорт відмовився свідчити проти себе

Захист колишнього глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта не стала викликати свідків, які могли би дати свідчення на його захист. Сам Манафорт також відмовився давати свідчення. Він скористався пʼятою поправкою до Конституції США, яка дає обвинуваченому право не свідчити проти себе. Сьогодні суд заслухає заключні доводи сторін.

reuters.com

Помер автор Чебурашки і Простоквашино

У Москві у віці 80 років помер дитячий письменник Едуард Успенський. У письменника був рак. Успенський придумав таких популярних дитячих персонажів як крокодил Гена і Чебурашка, кіт Матроскін, дядя Федір, листоноша Пєчкін, пес Шарик, брати Колобки. За його сценаріями і творами зняли 60 мультфільмів.

ТАСС

Через обвал мосту в Генуї загинула 31 людина

Влада Італії підтвердили загибель 31 людини в результаті обвалу автомобільного моста в місті Генуя. Ще чотирьох осіб вважають зниклими безвісти, їх продовжують шукати. Серед загиблих троє дітей і, можливо, громадянин Чилі. Під завалами знайшли 16 постраждалих, 12 з них перебувають у лікарнях у важкому стані.

ilfattoquotidiano.it

Адміністрація Путіна відхилила прохання матері Сенцова про помилування

Управління по забезпеченню конституційних прав громадян при Адміністрації президента Росії перенаправила прохання Людмили Сенцової про помилування сина т.в.о. губернатора Ямало-Ненецького округу для попереднього розгляду. В Адміністрації наполягають, що клопотати про помилування має сам Сенцов, позиції інших осіб «можуть враховуватися».

krymr.com

Трамп надішле представника на військовий парад до Києва

На військовому параді в Києві на честь 27-ї річниці Незалежності України буде присутній повноважний представник президента США. Посол України в США вважає , що це «чіткий прояв підтримки України». Хто саме буде представляти Трампа поки не відомо.