Поновлений на посаді голова ДСНС Бочковський прийшов на роботу, але його не пустила охорона

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Поновлений на посаді голова ДСНС Бочковський прийшов на роботу, але його не пустила охорона

LIGA.net

Сьогодні поновлений судом на посаді голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський намагався пройти до робочого кабінету, але його не пустили через прохідну відомства.

Близько девʼятої години ранку Бочковський з адвокатом прийшли до будівлі ДСНС і спробували зайти всередину, однак охорона їх не пропустила, передає «Інтерфакс-Україна».

ukrinform.ua

«Є відповідна процедура відновлення на посаді, вона стосується як і рядового рятувальника, так і голови служби. На сьогодні ніякі розпорядчі документи про відновлення даної особи в ДСНС не надходили. У звʼязку з чим ми сьогодні нікого пускати не будемо», — заявив директор департаменту персоналу ДСНС Олександр Доценко.

У свою чергу адвокат Бочковського стверджує, що для поновлення його клієнта на посаді жодних документів від Кабінету міністрів не потрібно. Крім того, він зафіксував усі дії, які були здійснені при недопуску Бочковського на робоче місце.

«Касацію ще потрібно виграти», — додав Бочковський, відповідаючи на питання журналістів про наявність касаційної скарги. Після цього він разом з адвокатом залишив будівлю ДСНС.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення Окружного адміністративного суду і поновив Бочковського на посаді голови ДСНС . Суд також постановив, що Бочковскому мають компенсувати всю його зарплату за період з березня 2015 року, а це понад 500 тисяч гривень.

13 і 14 серпня Міністерство внутрішніх справ і ДСНС подали касаційні скарги на це рішення. Обидві скарги зареєстровані, але дату засідання та склад суду поки не визначили.

25 березня 2015 року керівника ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоецкого затримали на засіданні Кабінету міністрів. Їм інкримінували зловживання службовим становищем, вимагання хабарів у підлеглих, внесення неправдивих відомостей в офіційні документи, легалізацію грошових коштів з використанням рахунків в іноземних банках. Того ж дня Кабмін звільнив їх з посад.

28 березня Печерський районний суд Києва заарештував Бочковського і Стоецкого на два місяці з можливістю виходу під заставу в розмірі 1,182 млн грн. Вони сплатили заставу і вийшли із СІЗО. 2 листопада 2017 року обвинувальний акт щодо Бочковського і Стоецкого направили в суд.

26 квітня 2018 року Окружний адмінсуд Києва поновив Бочковського на посаді голови ДСНС, визнавши його звільнення незаконним. Однак у службі відмовляються пускати чиновника на робоче місце, посилаючись на відсутність відповідного рішення Кабміну.