Бренд Ukraine NOW отримав дизайнерську нагороду Red Dot. В соцмережах кажуть: він схожий на PornHub

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Бренд Ukraine NOW отримав дизайнерську нагороду Red Dot. В соцмережах кажуть: він схожий на PornHub

the-village.com.ua

Український брен) Ukraine NOW отримав одну з найпрестижніших дизайнерських нагород у світі — Red Dot — за брендинг України у категорії Corporate Identity.

Нагороду на дизайнерському конкурсі Red Dot Award 2018 за брендинг України у категорії Corporate Identity отримала українська рекламна агенція Banda, повідомляє The Village Україна.

«Ми отримали багато заявок: у 2018 це понад 8 тисяч заявок від 45 країн. Тому ви маєте дуже пишатися, вигравши Red Dot за свою роботу. Проект Ukraine NOW переконав журі премії, і я дуже рада, що це добре виконаний брендинг для цілої країни», — заявила очільниця премії Red Dot Award Луїза Мілк.

«Це визнання нашої креативної індустрії та прекрасне просування держави. Роботи, відзначені нагородою, виставляються у провідному Музеї сучасного дизайну Red Dot в німецькому Ессені», — написав премʼєр-міністр Володимир Гройсман у Facebook.

Премію вручатимуть 26 жовтня на офіційній церемонії нагородження у Берліні.

10 травня 2018 року Кабінет міністрів затвердив форму логотипу Ukraine NOW — напис «Ukraine NOW» (слово Ukraine без кольорової заливки, слово NOW в жовтій заливці та в кінці символ в синьому колі, який може змінюватися ситуативно).

Зазначимо, що новий логотип українці сприйняли неоднозначно. Реакція користувачів соцмереж розділилася: одні нещадно критикували за начебто схожість бренду з логотипами інших компаній, інші висловлювали підтримку та інтерес. Професійні експерти в області маркетингу і брендингу сприйняли новий бренд України позитивно.

The Red Dot Award — міжнародна дизайнерська премія, яка існує понад 50 років. У цьому році в рамках конкурсу 24 експерти в журі оцінили понад 8 600 робіт з 45 країн.