350 американських видань закликали Трампа не робити їх ворогами народу. Він відповів: це фейкові новини

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
350 американських видань закликали Трампа не робити їх ворогами народу. Він відповів: це фейкові новини

bostonglobe.com

В четвер у США пройшла масштабна акція ЗМІ проти нападок президента Дональда Трампа на пресу. У ній взяли участь понад 350 видань, пише Boston Globe.

Це видання ініціювало флешмоб, в ході якого ЗМІ 16 серпня надрукували редакційні статті на тему свободи слова. Акцію підтримали The New York Times, The Houston Chronicle, Minneapolis Star Tribune, Miami Herald, Denver Post і багато інших крупних видань.

The New York Times вийшла з матеріалом «Вільна преса потребує вас» в якому говориться, що в США основний збиток ЗМІ наносять чиновники, які називають фейками матеріали лише за те, що вони розкривають незручну для них правду. «Називати журналістів «ворогами народу» небезпечно», — підкреслило видання.

Редакційна стаття The New York Times

nytimes.com

Редакційний матеріал Denver Post вийшов під заголовком «Ми говоримо правду». Видання зазначає, що висвітлювати роботу Трампа складно, його заяви часто суперечливі, в них доводиться ретельно розбиратися. «Вийшло замкнуте коло: коли медіа пишуть про Трампа, він замість саморефлексії після критики кричить: «Фейкові новини!» — зазначило видання.

Редакційна стаття Denver Post

denverpost.com

У матеріалі Boston Globe під заголовком «Журналісти не вороги» підкреслюється, що всі порочні режими, встановлюючи свою владу в державі, починають з того, що замінюють незалежні ЗМІ державними. І зараз Трамп намагається дискредитувати всі ЗМІ, які не підтримують його політику.

Редакційна стаття Boston Globe

bostonglobe.com

Трамп відреагував на цю акцію постом в Twitter, в якому звинуватив ЗМІ у тому, що вони публікують фейки в політичних цілях або щоб просто нашкодити людям.

Трамп неодноразово звинувачував ЗМІ США в тому, що вони упереджено ставляться до нього самого і до рішень його адміністрації. Президент стверджував, що такі телеканали, як CNN, NBC, ABC, а також ряд друкованих видань, включаючи газету The New York Times, публікують фейки.

У 2017 році він навіть опублікував перелік з 11 фейкових новин і сюжетів, який назвав Fake News Awards. У список, зокрема, увійшли новини CNN і The New York Times.