Суд присяжних не може прийняти рішення по Манафорту, а Трамп називає його «хорошим хлопцем»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Суд присяжних не може прийняти рішення по Манафорту, а Трамп називає його «хорошим хлопцем»

AP

В той час як присяжні не можуть прийняти рішення в судовому процесі над колишнім главою передвиборної кампанії президента США Полом Манафортом, Трамп називає суд «сумним», передає Reuters.

«Я думаю, що суд над Манафортом дуже сумний, коли ви бачите, що там відбувається. Я думаю, це дуже сумний день для нашої країни», — заявив Трамп журналістам у Білому домі.

«Він працював на мене протягом дуже короткого часу. Але ви знаєте що? Він дуже хороша людина. І я думаю, це дуже сумно, що вони зробили з Полом Манафортом», — додав він.

Заяви Трампа пролунали на тлі продовження суду присяжних, які не можуть прийняти рішення по справі Манафорта. Журі складається з шести чоловіків і жінок, які 10 днів слухали свідчення свідків у справі про фінансові махінації Манафорта.

Обговорення вироку почали 16 серпня, станом на 17 число рішення не прийняте.

«Той факт, що вони не можуть прийняти рішення, свідчить, що група присяжних розділена», — сказала консультант журі Олександра Рудольф.

Екс-політтехнолога колишнього президента Віктора Януковича Пола Манафорта звинувачують у приховуванні від оподаткування принаймні 60 мільйонів доларів. Для приховування доходів він відкрив близько 30 банківських рахунків у трьох різних країнах. При цьому в США він вів розкішне життя і витрачав великі суми на елітну нерухомість і дорогий одяг.

Також на суді були оприлюднені прізвища відомих українських політиків, які платили Манафорту нечувані суми за його консультації.

Манафорт не визнає себе винним за звинуваченням у податковому шахрайстві, повʼязаному з розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у президентські вибори 2016 року.