Син голови СБУ Грицака став заступником прокурора області

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Син голови СБУ Грицака став заступником прокурора області

radiosvoboda.org

Син голови Служби безпеки України Олег Грицак призначений заступником прокурора Полтавської області. Про це повідомляється на сайті відомства.

«Радник юстиції Грицак Олег Васильович призначений заступником прокурора Полтавської області наказом генерального прокурора від 16 серпня 2018 року», — зазначено в повідомленні.

Олег Грицак перейшов на нову посаду слідом за своїм безпосереднім керівником. 19 липня прокурора Київської області Дмитра Чібісова перевели на аналогічну посаду в Полтаву.

Василь Грицак очолює СБУ з липня 2015 року. З 27 вересня 2016 року його син був начальником відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Держприкордонслужбою в прокуратурі Київської області. До цього, у 2013 році, Грицак-молодший працював прокурором в прокуратурі Оболонського району Києва та підтримував державне обвинувачення у справах проти майданівців. Згодом став зампрокурором Святошинського району Києва, після чого перевівся до військової прокуратури Центрального регіону України.

Раніше Олег Грицак декларував півквартири площею 95 кв. м в Києві, земельну ділянку 997 кв. м в селі Новосілки Київської області. Його дружині належать дві квартири в столиці площею 84,3 і 49,5 кв. м. В автопарку сімʼї є два авто: Ленд Ровер та Мерседес-Бенц. Також Грицаку належить катер Buster 2010 року і два причепи. Крім того, прокурор декларував престижні годинники: Paul Picot і Zenith.

Також в ЗМІ повідомлялося, що родичі Василя Грицака купили чотири квартири після його призначення головою Служби безпеки України.