Лукашенко змінив керівництво уряду через «пофігічне ставлення до його доручень»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Лукашенко змінив керівництво уряду через «пофігічне ставлення до його доручень»

wikipedia.org

Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив премʼєр-міністром Сергія Румаса замість Андрія Кобякова, пише БелТА.

Він також оновив склад уряду. Першим віце-премʼєром став Олександр Турчин, віце-премʼєрами — Ігор Ляшенко, Володимир Кухарєв та Ігор Петришенко. Міністром архітектури і будівництва став Дмитро Мікуленок, міністром промисловості — Павло Утюпин, міністром звʼязку і інформатизації — Костянтин Шульган, міністерством економіки — Дмитро Крутий. Головою Державного військово-промислового комітету призначений Роман Головченко.

Ці кадрові перестановки не раптові. 14 серпня, під час поїздки у Вітебську область, Лукашенко пригрозив розігнати уряд за «пофігічне ставлення до його доручень». Він звільнив міністра архітектури Анатолія Чорного і міністра промисловості Віталія Вовка. Останньому він запропонував піти працювати на Оршанський інструментальний завод.

«І, борони боже, тут не буде зроблено те, що ви намітили, і те, що я вам доручив. Як варіант, направте Вовка сюди — буде витягати всю цю промисловість. У якій посаді, я вчора Шерстневу сказав: нехай визначаються. Не зробить — піде туди, куди я вчора сказав», — сказав президент.

Після цього Лукашенко доручив своїй адміністрації знайти нових людей в уряд. Сьогодні він додав, що поїздка у Вітебську область стала останньою краплею, а претензії до міністрів накопичувалися довго.

«У нас в уряді, не буду називати прізвищ, було так: давайте ми ось цей курс заявимо, а потім будемо проводити інший курс (в інших країнах так робиться). Так у мене ніколи не було і не буде!» — обурився президент.

Андрій Кобяков і практично всі звільнені цього тижня міністри займали свої пости з грудня 2014 року.