FT: Євросоюз зобовʼяже Facebook, YouTube і Twitter видаляти незаконний контент протягом 60 хвилин

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
FT: Євросоюз зобовʼяже Facebook, YouTube і Twitter видаляти незаконний контент протягом 60 хвилин

Getty Images Ericsphotography

Європейська комісія підготувала законопроект, який зобовʼяже найбільші медіа-платформи — Facebook, YouTube і Twitter — видаляти незаконний контент протягом однієї години. Про це пише Financial Times.

За словами комісара ЄС з безпеки Джуліана Кінга, мова йде перш за все про матеріали, повідомлення, аудіо та відео, позначені правоохоронними органами як терористичний контент.

Закон з цієї проблематики був прийнятий в ЄС в березні. У ньому фіксувалося обмеження у 60 хвилин для видалення терористичного контенту, але тільки на рівні рекомендацій. Брюссель вирішив врегулювати це питання з великими інтернет-платформами і відмовитися від добровільного підходу.

Новий законопроект зробить видалення обовʼязковим і передбачає штрафи за невиконання.

Боротьба з терористичним контентом в соцмережах і медіа-платформах стала головним пріоритетом для європейських урядів після серії терактів в Парижі, Лондоні та Берліні в останні роки.

Інформаційна політика соцмереж і медіа-платформ все частіше привертає увагу влади. Так, виконавчих директорів Facebook, Twitter і Google 5 вересня запросили в Сенат США на слухання з питань можливого втручання Росії в американські вибори .