Суд по нападу на Гандзюк. Стало відомо ім’я другого підозрюваного

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Суд по нападу на Гандзюк. Стало відомо ім’я другого підозрюваного

pravda.com.ua

Сьогодні суд обирає міру запобіжного заходу другому підозрюваному у нападі на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк у закритому режимі. Клопотання про закритий режим слухання подав захист затриманого.

Другим підозрюваним виявився Віктор Горбунов 1991 року народження. Його підозрюють в купівлі кислоти для нападу на Гандзюк, повідомляє Українська правда.

Адвокат пояснив, що попередні свідчення підозрюваного «містять відомості, що мають суттєве значення у встановленні об’єктивної істини у цій кримінальній справі, розголошення яких у ЗМІ чи в інший спосіб, за межами поняття таємниці слідства, може зашкодити встановленню всього кола осіб, які вчинили злочин».

Також ці свідчення, на думку адвоката, «становлять небезпеку для життя та здоров’я, адже покази стосуються осіб, що вчинили замах на вбивство».

Прокурор клопотання підтримав, «оскільки злочин вчинений групою осіб», декільком з яких, за словами прокурора, уже повідомлено про підозру.

31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою. Поліція розглядає напад як замах на вбивство. Правоохоронці розглядають три версії нападу.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху на радницю мера Херсона Миколу Новікова. 6 серпня Херсонський міський суд заарештував його до 1 жовтня включно, без права виходу під заставу.

Новіков та його рідна сестра у суді засвідчили, що їх не було в Херсоні. Захист Новікова подав апеляцію на обраний запобіжний захід. Апеляцію мають розглянути в суді 22 серпня.

17 серпня правоохоронці затримали ще двох чоловіків за підозрою у нападі із сірчаною кислотою на радницю мера Херсона, зокрема Горбунова. Де ще один затриманий і чи повідомили йому про підозру, поки невідомо.