Князєв: У справі Гандзюк затримані п’ятеро осіб, більшість з них — ветерани АТО

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Князєв: У справі Гандзюк затримані п’ятеро осіб, більшість з них — ветерани АТО

Facebook Катерина Гандзюк

За підозрою у замаху на вбивство радниці мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк затримано п’ятеро осіб. Про це повідомив сьогодні, 20 серпня, голова Національної поліції Сергій Князєв.

За його словами, 19 серпня в результаті проведення спецоперації поліцейські затримали ще трьох громадян, а сьогодні вранці ще одного. Всього затримали п’ять осіб, які слідство підозрює в організації та співучасті у нападі на Гандзюк, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Князєв повідомив, що зараз відносно цих п’ятьох чоловіків ведеться кримінальне розслідування. Матеріали щодо обрання запобіжного заходу відносно затриманих буде скеровано до суду.

Він додав, що більшість із затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України. «Якщо громадянин, незважаючи на його героїчні вчинки в минулому, вчинив правопорушення, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності на рівних правах», – підкреслив Князєв.

Сьогодні суд у закритому режимі обирає міру запобіжного заходу другому підозрюваному у нападі на радницю мера Херсона Віктору Горбунову. Наразі суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою. Поліція розглядає напад як замах на вбивство. Правоохоронці розглядають три версії нападу.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху Миколи Новікова. 6 серпня Херсонський міський суд арештував його до 1 жовтня включно без права на заставу.