Генпрокуратура вдруге затримала екс-заступника голови правління «Укргазвидобування» Тамразова. Адвокат каже, що незаконно

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Генпрокуратура вдруге затримала екс-заступника голови правління «Укргазвидобування» Тамразова. Адвокат каже, що незаконно

epravda.com.ua

Сьогодні Генеральна прокуратура вдруге затримала колишнього першого заступника голови правління «Укргазвидобування», власника інтернет-видання Insider Олексія Тамразова та провела у нього вдома обшуки. Про це «Бабелю» повідомив його адвокат Микола Ореховський.

«Олексія Тамразова затримали незаконно, без рішення суду. Затримання провели слідчі Генеральної прокуратури. Я їхніх процесуальних документів не бачив, але мені повідомили, що це Департамент міжнародного співробітництва, де працює відомий прокурор Кулик», — розповів він.

За словами адвоката, слідчі у супроводі бійців спецпідрозділу «Альфа» прийшли до помешкання Тамразова сьогодні близько 8:20 ранку. У цей час він перебував там разом з родиною.

Ореховський додав, що, за словами прокурорів, Тамразова затримали по інший кримінальній справі, також повʼязаній з діяльністю «Укргазвидобування», але не з хабарництвом.

На думку адвоката, Тамразова могли затримати у справі, відкритій торік Міністерством внутрішніх справ за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем з боку службових осіб, під час його роботи в «Укргазвидобуванні».

За його юриста, Тамразова затримали без будь-яких доказів і підстав, без дозволу суду, але в порядку статті 208 КПК, яка передбачає, що особу застали безпосередньо під час вчинення злочину, зі слідами злочину або якщо є підстави вважати, що підозрюваний може втекти та переховуватися від слідства.

«Але ж він нічого такого не зробив! Людину могли запросити прийти в ГПУ на допит, він нікуди не збирався тікати. До того ж сьогодні мало відбутися засідання суду щодо нашого позову до НАБУ, яке раніше проводило обшуки в Тамразова», — повідомив Ореховський.

Він також розповів, що прокуратура провела обшук за місцем проживання Тамразова, який захист також вважає незаконним через безпідставність дій. «Провели обшук тільки вдома. Нічого не вилучили поки. Обшук також проводили без дозволу суду. Без передбачених законом підстав», — додав захисник.

Адвокат також повідомив, що зараз Тамразова везуть до ізолятора тимчасового утримання, але не повідомляють, до якого саме. За його словами, Генпрокуратура тільки планує повідомити йому про підозру.

9 серпня Генпрокуратура та СБУ затримали колишнього першого заступника голови правління «Укргазвидобування» і власника інтернет-видання Insider Олексія Тамразова за підозрою в дачі прокурору хабара у 200 тисяч долларів. 10 серпня суд, який проходив у закритому режимі, арештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави у розмірі трьох мільйонів гривень.

13 серпня Тамразов вийшов зі слідчого ізолятора в Києві під заставу. За словами адвоката, друзі Тамразова внесли за нього заставу.