100 днів голодування. Сенцова годуватимуть примусово, якщо буде загроза його життю

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
100 днів голодування. Сенцова годуватимуть примусово, якщо буде загроза його життю

facebook.com

Федеральна служба виконання покарань Росії примусово годуватиме голодуючого ось вже 100 днів у російській колонії українського режисера Олега Сенцова, якщо виникне загроза його життю. Про це повідомив відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Іван Мельников, передає «Інтерфакс».

«100 днів голодування — це дуже складно, він (Сенцов), звичайно, повинен вживати суміші, інакше б уже помер. У Федеральної служби виконання покарань є свій регламент, і якщо його життю загрожуватиме небезпека, то його будуть годувати примусово», — заявив він.

На думку Мельникова, голодування Сенцова «не є ефективним способом відстоювання своїх прав».

«Я не вважаю, що голодування — це ефективний спосіб відстоювання своїх прав, це тільки шкодить здоровʼю. Але потрібно розуміти, що Сенцов у даному випадку йде на принцип», — повідомив він.

Президент Петро Порошенко в 100-й день голодування Олега Сенцова закликав світових лідерів активніше тиснути на Кремль для визволення всіх українських бранців. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських увʼязнених, яких незаконно утримують в РФ з політичних причин. За словами режисера, він буде голодувати, доки не будуть звільнені 64 українця.

Родичі та адвокати Сенцова заявляють про серйозне погіршення стану його здоровʼя.