Ще одна актриса звинуватила продюсера Харві Вайнштейна у зґвалтуванні

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Ще одна актриса звинуватила продюсера Харві Вайнштейна у зґвалтуванні

cnn.com

В понеділок німецька актриса, відома під псевдонимом Емма Ломан, подала позов проти американського продюсера Харві Вайнштейна у федеральний суд Лос-Анджелеса, стверджуючи, що він зґвалтував її під час Каннського кінофестивалю 2006 року.

За словами актриси, Вайнштейн запросив її на фестиваль, щоб обговорити карʼєру. Спочатку актриса відмовилася від поїздки, але помічник продюсера дзвонив їй «по 30 разів на день», і в результаті вона погодилася, пише The Guardian.

У Каннах Вайнштейн запросив актрису до свого номеру в готелі Le Majestic для ділової зустрічі, щоб обговорити її можливі ролі в його фільмах. Але там він швидко забув про «професійну поведінку». Ломан стверджує, що продюсер намагався зробити їй масаж, переодягнувся в халат, а потім запросив її прийняти з ним душ, повідомляє Variety.

За словами Ломан, вона намагалася відмовитися і відхилити його домагання, але Вайнштейн все ж таки зґвалтував її. Після цього він пригрозив, що зіпсує карʼєру актриси, якщо вона повідомить про те, що трапилося. Цим Ломан пояснює своє тривале мовчання.

Крім того, згідно позову, у Ломан були дві інші зустрічі з Вайнштейном. У перший раз він запропонував їй секс утрьох із ще однією жінкою. Ломан спробувала піти, але Вайнштейн заблокував двері і не випускав протягом години, поки вона не втекла. Актриса стверджує, що він пізніше подзвонив їй і звинуватив в інциденті.

Ломан також заявила, що знов зустрілася з Вайнштейном наступного року в Лос-Анджелесі, щоб обговорити сценарій фільму, в якому вона була задіяна як провідна актриса. Цього разу вона прийшла з другом, і продюсер поводився професійно. Пізніше Вайнштейн купив сценарій і прибрав Ломан з фільму.

Ломан «відчула себе в безпеці» і вирішила повідомити про зґвалтування тільки в кінці 2017 року, коли десятки жінок виступили зі звинуваченнями на адресу кінопродюсера Харві Вайнштейна.

Його адвокат Філліс Купферштейн заявила, що вони оскаржуватимуть позов. «Цей позов є спробою продовжити шквал звинувачень і привернути суспільну увагу до пана Вайнштейна», — сказала вона.

Восени 2017 року десятки жінок, серед яких відомі актриси і моделі, публічно розповіли про домагання і сексуальне насильство з боку Вайнштейна. Проти нього свідчили такі голлівудські зірки, як Анджеліна Джолі, Емма Уотсон, Гвінет Пелтроу та інші.

Проти Вайнштейна порушили шість кримінальних справ у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. Йому були предʼявлені звинувачення в секс-торгівлі і хижому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за яке загрожує довічне увʼязнення.

У травні зʼявилася інформація, що Вайнштейн добровільно здався поліції. Згодом продюсер був відпущений під заставу в мільйон доларів.

Після секс-скандалу з Вайнштейном відмовилися працювати багато акторів і підрядчиків. У липні його The Weinstein Company, засновану у 2005 році, продали за 289 мільйонів доларів.

Вайнштейн не визнає себе винним і заперечує всі претензії. У липні він вперше прокоментував звинувачення в сексуальних домаганнях в інтервʼю грецькому виданню.