Бунт «торнадівців» у Лук’янівському СІЗО: заарештовано двох працівників ізолятора

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Бунт «торнадівців» у Лук’янівському СІЗО: заарештовано двох працівників ізолятора

theinsider.ua

Заарештовано двох працівників Лук’янівського слідчого ізолятора, яких підозрюють у тому, що вони посприяли екс-бійцям роти «Торнадо» влаштувати бунт у СІЗО. Про це повідомляє прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

«За клопотанням прокурора слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний час досудове розслідування триває», — зазначив він.

Співробітників СІЗО підозрюють у допомозі організованій групі, яка скоїла «масові заворушення» (ч. 1 ст. 294 КК), «опиралась працівникам правоохоронного органу» (ч. 2 ст. 342 КК) та «погрожувала або вчинила насильство щодо правоохоронця» (ч. 4 ст. 345 КК).

9 серпня колишні бійці роти «Торнадо» забарикадувалися в приміщеннях Лукʼянівського СІЗО, щоб перешкодити правоохоронцям етапувати частину «торнадівців» до іншого слідчого ізолятора. Вони чинили опір, відбивалися молотками, ножами і підручними засобами. Тільки за півдня спецназівцям, за підтримки Національної гвардії, вдалося вивезти «торнадівців» з СІЗО.

20 серпня колишнім командиру та трьом бійцям роти «Торнадо» повідомили про підозру у організації заколоту.

Після бунту начальник СІЗО Валерій Бунак, який очолював його з лютого 2017 року, написав заяву на звільнення. Новим керівником установи Міністерство юстиції призначило Руслана Ромашкова, який раніше був начальником Бориспільської виправної колонії.