Прапор завдовжки 2,7 км, найвищий флагшток, пісні та танці від дипломатів. Як Україна святкує День Державного Прапора

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Прапор завдовжки 2,7 км, найвищий флагшток, пісні та танці від дипломатів. Як Україна святкує День Державного Прапора

adm.dp.gov.ua

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День Державного Прапора. «Бабель» вибрав найцікавіші та найяскравіші події святкувань, які пройшли в різних містах України та за кордоном.

Прапор довжиною в проспект

У Києві розгорнули найдовший державний прапор України завдовжки 2700 метрів, встановивши національний рекорд. Кожні 100 метрів символізують один рік незалежності та 100-річчя відновлення української державності. Прапор розгорнули вздовж проспекту Миколи Бажана, від вулиці Лариси Руденко до Харківської площі. Участь в акції взяли близько тисячі людей. Розгортали та згортали найдовший прапор за допомогою автомобіля з встановленою на ньому величезною котушкою.

Флагшток вищий за стелу на Майдані

Державний прапор, який підняв сьогодні у Дніпрі президент Петро Порошенко, встановив одразу два національні рекорди: найбільше полотнище піднятого прапора — 12 на 18 метрів і вагою 23 кілограми, та найвищий в Україні флагшток — 72 метри. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації. До речі, висота стели на Майдані Незалежності в Києві — 62 метри.

adm.dp.gov.ua

Гопак в метро від британців

Посольство Великої Британії підготувало танцювальне відео-привітання. Рік тому британські дипломати і тисячі українців були вражені танком британського військового, який він виконав під волинку після параду на Хрещатику. Тож цього року британські дипломати вирішили станцювати український гопак.

Українські пісні на американський лад

Співробітники посольства США заспівали кілька українських пісень і організували флешмоб на честь українського Дня Незалежності. Американські дипломати перевдяглися в традиційний український одяг і виконали популярні народні українські пісні: «Несе Галя воду», «Ой, у гаю, при Дунаю», «А мій милий вареничків хоче», «Гей, наливайте повнії чари».

Повітряний прапор

У Запоріжжі працівники обласної поліції, члени профспілки та волонтери встановили рекорд, презентувавши найбільший прапор України, який колись виготовлявся з повітряних кульок. Він має майже 15 метрів у довжину і складається з двох тисяч кульок.

Арт-шоу з гігантськими фігурами

Більше 700 харківʼян взяли участь в арт-шоу з приводу Дня Державного Прапора України на площі Конституції в центрі міста. Учасники арт-шоу в національному одязі одночасно підняли вверх таблички жовтого і синього кольорів і вишикувалися у формі гігантських фігур: прапора України, синьо-жовтого серця і букв UA. Змодельовані символи зафіксовані квадрокоптером, зображення вивели на великий екран, встановлений на площі.

ukrinform.ua

ukrinform.ua

Прапор на Потьомкінських сходах

В Одесі на Потьомкінських сходах активісти молодіжних патріотичних та волонтерських організацій розгорнули 27-метрове синьо-жовте полотнище. Прапор, який на один метр довший торішнього, символізує вік незалежної України.

ukrinform.ua

Святкова хода з полотнищами

Центром Чернівців пройшла святкова прапорна хода. Волонтери пронесли 25-метрові полотнища двох прапорів: синьо-жовтого Державного та червоно-чорного Національної гідности. На Центральній площі міста відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

ukrinform.ua