Ок, Google! Трамп заявив, що пошуковик ховає новини про його успіхи і пообіцяв «розібратися»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Ок, Google! Трамп заявив, що пошуковик ховає новини про його успіхи і пообіцяв «розібратися»

Getty Images

Президент США Дональд Трамп розкритикував сервіс Google і заявив, що пошукова система «ховає» хороші новини про нього. Про це голова Білого дому написав у Twitter.

«Результати пошуку в Google за словами "Trump News" видають тільки перегляди та звіти про події «фейкових ЗМІ». Інакше кажучи, вони їх фальсифікують для мене і інших так, щоб майже всі історії та новини були поганими», — написав Трамп.

За його словами, більшість запитів, які видає Google, посилаються на СNN — корпорацію, яку Трамп традиційно називає «фейковими новинами». «Тоді як республіканські та консервативні ЗМІ закриті», — пише президент США.

Він додав, що «96% результатів по "Trump News" — від національних ЗМІ лівого спрямування, що дуже небезпечно».

«Google і інші пригнічують голоси консерваторів і ховають хорошу інформацію і новини. Вони контролюють, що ми можемо і не можемо бачити», — зазначив він.

Трамп заявив, що ситуація з пошуком Google «дуже серйозна» і він планує зайнятися цим питанням.

Війна Трампа з низкою ЗМІ давно вийшла за межі Білого дому і стала темою для обговорення по всьому світу. 16 серпня в США пройшла масштабна акція ЗМІ проти нападок президента Дональда Трампа на пресу. У ній брали участь понад 350 видань.