Вбивство Захарченка: Росія хоче міжнародного розслідування

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вбивство Захарченка: Росія хоче міжнародного розслідування

facebook.com

На засіданні Тристоронньої контактної групи по Донбасу Росія запропонує провести міжнародне розслідування вбивства ватажка самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександра Захарченка. Про це повідомив представник РФ в ТКГ Борис Гризлов, передає «РБК».

Він заявив, що розслідування має бути «максимально відкритим і обʼєктивним, із залученням всіх учасників мінського процесу». Гризлов нагадав, що Захарченко в лютому 2015 року підписав документ про комплекс заходів щодо виконання мінських угод, який схвалили в Раді безпеки ООН.

Так званого голову «ДНР» Олександра Захарченка підірвали 31 серпня в центрі окупованого Донецька, в ресторані «Сепар». Також загинув його охоронець, ще 12 людей постраждали, у тому числі «міністр доходів і зборів ДНР» Олександр Тимофєєв («Ташкент»).

Служба безпеки України вважає, що Захарченка вбили в результаті внутрішніх кримінальних конфліктів в «ДНР» або через втручання спецслужб РФ. Бойовики назвали подію терактом і звинуватили в нападі українських диверсантів.