ГПУ обіцяє не прослуховувати журналістку Седлецьку у справі Ситника

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
ГПУ обіцяє не прослуховувати журналістку Седлецьку у справі Ситника

Facebook / Наталя Седлецька

Генеральная прокуратура обіцяє, що не прослуховуватиме розмови автора та ведучої програми «Схеми» (проект «Радіо Свободи») Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Речник ГПУ Андрій Лисенко написав у Facebook, що суд дозволив вивчити «матеріали оператора телекомунікацій» за 17 місяців, щоб можна було встановити, коли і де Ситник розголосив інформацію з обмеженим доступом.

«Документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надано доступ судом, не включатиме змісту розмов. Мова також не йдеться про прослуховування вказаної особи та інших абонентів. При цьому не здійснюватиметься жодного втручання в професійну діяльність та особисте життя», — підкреслив Лисенко.

Тобто слідчі матимуть доступ лише до інформації про час і місце (геолокацію) викликів, але не до їх змісту.

27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив ГПУ отримати доступ до телефонних викликів Седлецької. Сама журналістка дізналася про це зі ЗМІ.

Навесні цього року журналісти програми «Схеми» зняли, як Ситник відвідував будинок в Козині, в якому живе президент Петро Порошенко. Зустріч відбулася пізно ввечері 26 квітня. В цей же час біля воріт резиденції були зафіксовані машини, якими користується народний депутат Олександр Грановський.

Генпрокуратура готує повідомлення про підозру Ситнику в розголошенні матеріалів досудового розслідування без дозволу прокурора, розкритті державної таємниці та попередженні про проведення обшуків. Його зокрема звинувачуть в тому, що він розголосив особисту інформацію цивільної дружини колишнього військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.