Вночі: ОБСЄ не бачила тіла Захарченка, зі Спейсі зняли звинувачення в сексуальних домаганнях та нова скандальна книга про Трампа

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Ідлібі загинуло 13 цивільних через авіаудар Росії й диктатора Асада

Anadolu

У сирійській провінції Ідліб у результаті обстрілу російськими та сирійськими бойовими літаками околиць міста Джиср-еш-Шугур загинуло 13 цивільних. Ударів було завдано за кілька днів до зустрічі лідерів Росії, Ірану та Туреччини для обговорення наступу урядових сил на контрольований повстанцями регіон.

Рада безпеки ООН проведе засідання з приводу загострення ситуації в Сирії у пʼятницю, 7 вересня. Посол США в ООН Ніккі Гейлі нагадала про неприпустимість використання хімічної зброї під час наступу на Ідліб.

Спостерігачі СММ ОБСЄ не бачили тіл Захарченка та його охоронця

argumentua.com

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що не бачили тіл ватажка «ДНР» Олександра Захарченка та його охоронця, яких підірвали в центрі Донецька 31 серпня. У звіті місія зазначає, що вибух стався менш ніж за 200 метрів від офісу ОБСЄ в Донецьку. Проте коли спостерігачі прибули на місце події, район довкола ресторану було огороджено.

У звіті також вказано, що медики донецького Інституту невідкладної й відновлювальної хірургії імені В. К. Гусака повідомили про шестеро постраждалих від вибуху. Лікарі відмовилися надавати будь-яку іншу інформацію без дозволу командирів збройних формувань. У морзі донецької лікарні імені Калініна медики не показали спостерігачам ОБСЄ тіл загиблих глави угруповання «ДНР» Олександра Захарченка та його охоронця, повідомивши лише те, що їх доставили зі смертельними пораненнями від вибуху.

Спалах менінгіту на Закарпатті: померла дитина, ще 10 осіб — у лікарні

Pixabay

У Закарпатській області в селі Порошково зафіксовано спалах менінгококової інфекції. Померла восьмирічна дівчинка, ще 10 місцевих мешканців госпіталізовано, одна дитина з важкою генералізованою формою – у відділенні інтенсивної терапії. За даними медиків, шестеро хворих мають локалізовану форму – назофарингіт, а троє є носіями цього захворювання; стан пацієнтів стабільний. У Департаменті охорони здоровʼя стверджують, що ситуація з захворюваністю на менінгококову інфекцію в районі контрольована та стабільна. У місцевих школах до 7 вересня включно запровадили карантин.

У США вийде нова скандальна книга про президента Трампа

flickr.com

Американський журналіст-розслідувач The Washington Post Боб Вудворд написав книгу «Страх: Трамп у Білому домі» про президента США та його адміністрацію. Книга вийде через тиждень, 11 вересня, але видання вже опублікувало витяги з неї.

У ній, зокрема, йдеться про те, що після хімічної атаки в Сирії в квітні 2017 року Трамп зажадав від міністра оборони Джеймса Меттіса вбивства Башара Асада. Також зазначено, що підлеглі американського президента вважають свого боса несповна розуму та «ідіотом». Крім того, високопосадовці США, особливо колишній головний економічний радник Трампа Гарі Кон, іноді хапали документи зі столу президента, щоб завадити їх підписати або ж вчинити дії, які, на їхню думку, поставлять під загрозу міжнародну безпеку чи інтереси країни. Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс уже заявила, що велика частина матеріалів книги є домислами, а історії «сфабриковані».

З актора Кевіна Спейсі зняли звинувачення в сексуальних домаганнях

Wikimedia Commons

У США прокуратура відмовилася висувати звинувачення акторам Кевіну Спейсі та Стівену Сигалу в сексуальних домаганнях, з моменту яких минуло більш ніж 25 років. За даними порталу TMZ, одна з жертв Спейсі звинуватила його в сексуальних домаганнях у 1992 році. Прокуратура повідомила, що заяву про розслідування цього випадку було відхилено через закінчення терміну давності.

Аналогічне рішення прийняли й щодо Сігала, якого жінка звинуватила в згвалтуванні. За її словами, це сталося в 1993 році.