Потужний тайфун у Японії: загинуло 11 осіб, ще 300 — поранені

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Потужний тайфун у Японії: загинуло 11 осіб, ще 300 — поранені

Getty Images

У Японії через потужний тайфун, який лютує на західному узбережжі країни, загинуло 11 осіб, ще близько 300 дістали поранення. Про це повідомляє «Радіо Свобода». Найбільше стихійне лихо вразило префектури Осака та Кіото.

Японська Агенція з управління при пожежах та стихійних лихах рекомендувала евакуацію більш ніж 1,22 мільйона людей. Шістнадцять тисяч людей у 20 префектурах ночувало в укриттях. Ще 2,3 мільйона домівок залишилося без електроенергії.

Швидкість вітру в регіоні сягала 216 кілометрів за годину. Шквали знесли танкер, який стояв на якорі в порту міста Осака. Судно вагою в майже 2600 тон наїхало на міст, що пролягає до міжнародного летовища Кансай.

Внаслідок цього в аеропорту на штучному острові застрягло на ніч близько 5 тисяч людей. Уранці 5 вересня їх евакуювали на човнах та автобусах. Аеропорт, який приймає 400 рейсів у день, не працює. Окрім того, тайфун пошкодив обʼєкти історичної спадщини Японії в її старій столиці Кіото, повідомляє місцеве видання NHK. Тут постраждав дах традиційного театру та інші пам’ятки історії в храмі Нісі-Хонгандзі.

Інтерфакс також повідомляє, що за 36 км на південний схід від міста Фукусіма стався землетрус магнітудою 5,6 балів. Епіцентр зафіксовано вчора о 23:11 за київським часом. За інтенсивністю струсів його оцінюють як «дуже сильний».