Останній сезон «Карткового будиночка» виходить 2 листопада. Спойлер: Френк Андервуд помре

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Останній сезон «Карткового будиночка» виходить 2 листопада. Спойлер: Френк Андервуд помре

Фінальний сезон серіалу «Картковий будиночок» вийде 2 листопада, повідомляє Twitter стримінгового сервісу Netflix.

Netflix, який займається виробництвом серіалу, опублікував тизер, в якому дружина Френсіса Андервуда — Клер (актриса Робін Райт) — приходить на його могилу і виголошує промову. Вигаданого президента США Френка Андервуда в цьому серіалі грав актор Кевін Спейсі.

Що таке «Картковий будиночок»?

Це популярний американський телесеріал, випущений сервісом Netflix в 2013 році. Сюжет розгортається навколо амбітного конгресмена від Демократичної партії Френсіса Андервуда. Він, в обмін на обіцянку зробити його Державним секретарем США, допомагає Гарету Уокеру стати президентом США. Однак Андервуд не отримує обіцяного і разом з дружиною вирішує помститися Уокеру.

Шляхом інтриг і маніпуляцій врешті-решт Андервуду вдається зайняти крісло президента США. А після його відсторонення, виконуючим обовʼязки президента США стає його дружина Клер.

Всього випущено 5 сезонів. Зйомки шостого довелося призупинити через скандал зі Спейсі. Пізніше їх відновили. Керівництво Netflix оголосило, що шостий сезон серіалу стане останнім.

А що за скандал зі Спейсі?

В кінці жовтня 2017 року актор Ентоні Репп розповів, як в 1986 році Спейсі намагався схилити його до сексу. Рэппу тоді було 14 років. У відповідь Спейсі зізнався у своїй гомосексуальності, а на звинувачення відповів, що він не памʼятає ту зустріч. При цьому він додав, що, якщо поводив себе так, як описував Рэпп, то приносить щирі вибачення за свою поведінку.

Після цього ще 14 осіб звинуватили Спейсі у сексуальних домаганнях, а правоохоронці Лос-Анджелеса відкрили кримінальну справу. 5 вересня прокуратура Лос-Анджелеса відмовилася висувати звинувачення Спейсі, пославшись на термін давності цих злочинів.

Через цей скандал Netflix розірвав контракт зі Спейсі, а також оголосив, що актор більше не буде брати участь у зйомках «Карткового будиночка». Також сцени за його участі вирізали з фільму «Всі гроші світу», а самого Спейсі в картині замінив актор Крістофер Пламмер.

Нещодавно Netflix показав анонс нового сезону «Картковий будиночок», в якому Кремль залитий кровʼю.