Справа Скрипалів: США, Німеччина, Франція і Канада підтримали висновки Великобританії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Справа Скрипалів: США, Німеччина, Франція і Канада підтримали висновки Великобританії

Интерфакс

Сполучені Штати Америки, Німеччина, Канада і Франція підтримали висновки Великобританії про причетність Росії до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері, передає ВВС.

«Ми повністю довіряємо британським висновкам щодо того, що двоє підозрюваних були офіцерами російської військової розвідслужби, відомої як ГРУ, і що ця операція була майже безумовно схвалена на високому рівні в керівництві (Росії — Ред.)», — йдеться в заяві.

Лідери цих країн високо оцінили роботу британських фахівців у розслідуванні отруєння Скрипалів, а також закликали Росію повністю розкрити всю інформацію по програмі виготовлення нервово-паралітичного засобу «Новачок» для Організації по забороні хімічної зброї.

Скрипалів отруїли у березні. Влада Великобританії звинуватила в цьому російські спецслужби, які використовували нервово-паралітичну речовину «Новачок». Росія спростувала звинувачення, однак цей інцидент значно погіршив російсько-британські відносини. Уряд Великобританії навіть заявив, що введе санкції проти РФ, якщо її причетність до цього отруєння буде доведена.

Наприкінці червня у місті Еймсбері, поруч із Солсбері, двох людей знайшли у важкому стані. Спочатку причиною отруєння назвали наркотики, але пізніше в Лондоні заявили, що вони піддалися дії тієї ж речовини, що і Скрипалі.

У серпні США ввели санкції проти Росії за це отруєння.