Після викидів хімікатів «Кримський титан» повністю зупинили

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Завод «Кримський титан», розташований біля анексованого Росією Армянська, 9 вересня остаточно зупинився, пише «РИА Крым».

За словами депутата Державної Думи Росії від анексованого Криму Михайла Шеремета, в неділю на підприємстві зупинили останню піч. Завод знову запустять «тільки після проведення модернізації та інвентаризації технологічного процесу виробництва».

«Кримський титан» — найбільший виробник діоксиду титану в Східній Європі. Підприємство також виробляє червоний залізоокисний пігмент, мінеральні добрива, сірчану кислоту, сульфат алюмінію, рідке натрієве скло, залізний купорос. До анексії Криму Росією він належав Державній акціонерній компанії «Титан» і Ostchem Germany GmbH, яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу.

Після викиду хімікатів в ніч з 23 на 24 серпня, завод вирішили зупинити на два тижні. Тепер же — остаточно. Через викиди з сусіднього Армянська вивезли всіх дітей, проте місцева влада стверджувала, що життю людей нічого не загрожує.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що хімічні викиди почалися через тренування Збройних сил РФ.

Станом на 8 вересня у Херсонській області через отруєння хімікатами по допомогу звернулися 23 людини. Також постраждав 61 прикордонник.