«Укрпошта» підвищила вартість доставки листів по Україні на 40%. Наступне підвищення з 1 січня

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
«Укрпошта» підвищила вартість доставки листів по Україні на 40%. Наступне підвищення з 1 січня

Liu Tao / Flickr

З 10 вересня публічне акціонерне товариство «Укрпошта» підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Тарифи на послуги поштового звʼязку підвищуються у два етапи: перший з 10 вересня поточного року, другий — з 1 січня 2019 року, повідомляє прес-служба підприємства.

З 10 вересня зростають тарифи на пересилання письмової кореспонденції на 40%, зокрема за доставку непріоритетних листів вагою до 50 г — на 2 гривні, а на посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України — на 3,6 гривні (з ПДВ).

Тарифи на пересилання відправлень вагою більше 10 кг в рамках послуги «Укрпошта Стандарт», зокрема для відправлень вагою від 10 до 15 кг в межах області становитиме 45 гривень (з ПДВ), по Україні — 51 гривню (з ПДВ).

Вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) збільшилася на 3 грн (з ПДВ), або на 30%, у межах області, та на 20% — в межах України.

Другий етап підвищення цін передбачає збільшення тарифів на ці ж послуги: на листи — на 14,3%, посилки без оголошеної цінності до 10 кг — на 15,3% в межах області, на 11,1% по Україні.

Таким чином, тариф на пересилання письмової кореспонденції (пріоритетний лист вагою до 50 г, базова величина) зміниться порівняно з першим етапом на одну гривню, а на посилки в рамках послуги «Укрпошта Стандарт» (без оголошеної цінності, до 10 кг, в межах України) на 2,4 гривні (з ПДВ).

Тарифи на пересилання міжнародних кореспонденції та посилок, а також тарифи на додаткові послуги в рамках послуги «Укрпошта Стандарт» не змінюватимуться.

В «Укрпошті» пояснили зростання тарифів низьким рівнем оплати праці. «Незважаючи на прискорений ріст середньої зарплати працівників, «Укрпошта» залишається одним з підприємств із найнижчим рівнем оплати праці в порівнянні з іншими галузями, і зміна тарифів буде спрямована на фінансування фонду оплати праці, в першу чергу, виробничого персоналу, який складає близько 90% від загальної чисельності працівників», — йдеться в повідомленні.

27 серпня «Укрпошта» та інтернет-магазин Rozetka уклали договір на пʼять років, згідно якого Rozetka буде орендувати частину приміщення Головпоштамту. За цей період інтернет-магазин повинен заплатити понад 70 мільйонів гривень. У цю суму входить щорічна індексація вартості оренди, але при цьому витрати на утримання нерухомості оплачуються додатково.

За умовами угоди, магазин повинен відремонтувати приміщення, зокрема провести реконструкцію системи електропостачання, і утримувати приміщення в належному технічному стані протягом терміну дії договору.