Дружині директора Держбюро розслідувань Труби погрожують, щоб вона вплинула на призначення в ГБР

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Дружині директора Держбюро розслідувань Труби погрожують, щоб вона вплинула на призначення в ГБР

Facebook / Державне бюро розслідувань

Суддя Шевченківського районного суду Львова і дружина директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, Олександра Баєва стверджує, що їй на мобільний надходять погрози і вимоги вплинути на кадрові призначення в ДБР, повідомляє прес-центр судової влади.

Загрози почали приходити їй в Viber 7 вересня. Їх надсилали вже кілька разів увечері і вночі. Якщо вона відмовиться виконувати вимоги, зловмисники погрожують звернутися до Вищої ради правосуддя і до Вищій кваліфікаційній комісії суддів із заявами про її звільнення. «Крім того, автор повідомлення зазначає, що у нього є відомості про факти, які дискредитують її як суддю та будуть використані для подальшого звільнення її з посади», — йдеться в повідомленні.

Баєва написала звернення до ВСП і Генерального прокурора Юрія Луценка про втручання в професійну діяльність.

Конфлікт з призначеннями в ДБР триває вже два тижні. 28 серпня Труба відмовився призначити 27 осіб на керівні посади відомства, яких раніше рекомендувала конкурсна комісія. Його заступник Ольга Варченко назвала це рішення незаконним. А 3 вересня конкурсна комісія повторно внесла Трубі подання на тих же кандидатів.