Вночі: затримали десантника Ананьєва, в Росії розпочалися масштабні військові навчання, Кім Чен Ин попросив Трампа знову зустрітись

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Правоохоронці затримали десантника й блогера Валерія Ананьєва

Facebook / Валера Ананьев

Відомого українського десантника й блогера Валерія Ананьєва затримала поліція у Новомосковську (Дніпропетровська область) напередодні презентації його книги «Сліди на дорозі», яка мала відбутися в Дніпрі. За словами правоохоронців, проти нього розслідується кримінальне провадження щодо побиття людини. Сам блогер зазначив, що претензій до умов утримання у нього немає, і додав, що відмовляється свідчити. Сьогодні суд у Новомосковську обиратиме Ананьєву запобіжний захід.

У Росії стартували наймасштабніші військові навчання з часів СРСР

Сайт Міністерства оборони Російської Федерації

З 11 вересня Росія починає військові навчання «Схід-2018», які стануть наймасштабнішими за останні 37 років. Триватимуть вони до 17 вересня і пройдуть на всіх полігонах Східного і Центрального військових округів РФ: від Саратовської області на заході до Далекого Сходу. У них будуть задіяні 300 тисяч військових, 36 тисяч одиниць військової техніки, тисяча літаків, вертольотів і безпілотників, Північний і Тихоокеанський флоти РФ.

У навчаннях братимуть участь китайські військові та техніка: три тисячі службовців, 900 одиниць бронетехніки і близько трьох десятків літаків і вертольотів з Китаю; а також делегація з Монголії.

В США суд відмовився звільнити під заставу росіянку Бутіну

Wikipedia

Суд у США відмовився звільнити під заставу російську шпигунку Марію Бутіну і перевести її під домашній арешт. Суддя також заборонила адвокату Бутіної Роберту Дрісколлу давати коментарі ЗМІ по судовій справі росіянки. Наступне слухання призначено на 13 листопада.

Марію Бутіну, 29-річну студентку Американського університету у Вашингтоні, затримали 15 липня. Її звинувачують в тому, що вона не зареєструвалась як «іноземний агент». Росіянці загрожує до 10 років увʼязнення.

Кім Чен Ин написав нового листа Трампу і попросив про зустріч

Президент США Дональд Трамп отримав лист від лідера Північної Кореї Кім Чен Ина з проханням про нові переговори. За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, в «дуже теплому і позитивному» листі глава північнокорейської держави пропонує Трампу запланувати наступну зустріч. Сандерс сказала, що Білий дім «вже знаходиться в процесі координації» другої зустрічі, але відмовилася надати додаткову інформацію про її час або місце проведення.

Сталлоне почне зніматися в пʼятому фільмі про Рембо

Wikipedia

Голлівудський актор Сильвестр Сталлоне незабаром приступить до зйомок чергового фільму про ветерана війни у Вʼєтнамі Джона Рембо. Нова стрічка стане вже пʼятою частиною кіноепопеї. Перший фільм — «Рембо: Перша кров» режисера Теда Котчеффа — зняли в 1982 році. З бюджетом у 15 мільйонів доларів, він зібрав в світовому прокаті більше 125,2 мільйона доларів.

Samsung створив гаджет для пошуку дітей і зниклих речей

Gilles Lambert / Unsplash

Новий трекер SmartThings від Samsung буде використовувати стільникову мережу на базі LTE замість Bluetooth. Гаджет допоможе не тільки знайти зниклі речі, але і стежити за вашими домашніми улюбленцями та дітьми. Як тільки обʼєкт, який ви відстежуєте, виходить за певну точку, пристрій бужет сповіщати вас про його місцезнаходження в реальному часі. Трекер водостійкий, тому він може працювати під дощем і має акумулятор, який якого вистачить на тиждень.