В усіх аеропортах Німеччини 12 вересня страйкуватимуть співробітники Ryanair

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
В усіх аеропортах Німеччини 12 вересня страйкуватимуть співробітники Ryanair

NeONBRAND / Unsplash

Працівники ірландської авіакомпанії Ryanair мають намір 12 вересня провести добовий страйк у всіх німецьких аеропортах, пише «Радіо Свобода».

У страйку братимуть участь близько 400 пілотів і помічників пілотів, а також біля тисячі бортпровідників. Співробітники компанії з початку року вимагають поліпшити умови праці і збільшити заробітну плату. Оскільки черговий раунд переговорів між профспілками і керівництвом авіакомпанії провалився, співробітники знову вирішили оголосити страйк.

10 серпня відбувся наймасштабніший страйк в історії Ryanair. Страйкували пілоти в Німеччині, Бельгії, Швеції, Ірландії та Нідерландах, через це скасували близько 400 рейсів, з яких найбільше — кожен шостий із запланованих на цей день. Найбільша кількість скасованих рейсів рейсів — 250 — в Німеччині, де постраждали понад 42 тисячі пасажирів. Їм запропонували перенести політ на інший день або повернути гроші за квиток.

Ще один масштабний страйк співробітників компанії відбувся 25 і 26 липня. Тоді скасували близько 300 рейсів, не змогли вилетіти 50 тисяч пасажирів.

3 вересня Ryanair запустив перший рейс з України.