Трамп дав добро на санкції за втручання у вибори. Може дістатися пропагандистам

Дата:
Трамп дав добро на санкції за втручання у вибори. Може дістатися пропагандистам

rob walsh / Unsplash

Президент США Дональд Трамп підписав указ, що дозволяє ввести санкції проти громадян інших держав за втручання в американські вибори, — повідомляє Associated Press.

За словами радника Білого дому з питань національної безпеки Джона Болтона, санкції можуть ввести не тільки проти тих, хто втручався в роботу інфраструктури, але і проти тих, хто поширював дезінформацію і пропаганду.

За його словами, цей указ вимагає, щоб Національне розвідувальне управління проводило регулярну оцінку ймовірності іноземного втручання у вибори, а також передбачає звіти Департаментів національної безпеки та юстиції в разі втручання в інфраструктуру, повʼязану з виборчою кампанією.

Ці звіти дозволятимуть державним відомствам приймати рішення про введення санкцій, які включатимуть заморожування активів, обмеження доступу до фінансових установ США і заборону на поїздки.

Директор Національної розвідки США Ден Коутс заявив, що не виключає чергового втручання з боку Росії. Крім того, за його словами, США також стурбовані киберактивністю Китаю, Північної Кореї та Ірану.