Племінниця міністра юстиції володіє елітними квартирами в Києві. НАБУ перевірить Петренка

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Племінниця міністра юстиції володіє елітними квартирами в Києві. НАБУ перевірить Петренка

Facebook / Павло Петренко

Солом’янський суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити провадження щодо міністра юстиції Павла Петренка за підозрою у декларуванні недостовірної інформації.

Про це йдеться у відповіді на звернення юристів видання Bihus за матеріалами програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». Провадження мають відкрити за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації).

Журналісти вказаної програми з’ясували, що племінниця міністра юстиції Божена Клічук після його призначення стала власницею двох квартир у елітних житлових комплексах на Печерську, а також автомобіля Lexus NX200.

Водночас, відповідно до електронної декларації, Петренко не має власного житла, а мешкає в орендованому. А його племінниця не мешкає в жодній з двох записаних на неї квартир. Дівчина проживає в третій, маминій, розташованій на бульварі Шевченка.

В декларації Петренка також вказано, що він володіє 11-річним автомобілем Volkswagen Golf, але при цьому користується орендованою Toyota. Також міністр має солідні суми в готівці та на банківських рахунках.

Петренко спростував свою участь в придбанні квартир племінниці. При цьому він підтвердив, що у травні відпочивав з нею у Туреччині і сплатив за відпочинок.