«Мечтает любой люберецкий увидеть собор солсберецкий». Користувачі соцмереж висміяли інтервʼю «отруйників» Скрипалів

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Олександр Петров і Руслан Боширов, яких підозрюють в отруєнні екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері, дали інтервʼю російському каналу Russia Today.

В розмові з головним редактором каналу Маргаритою Симонʼян чоловіки зробили декілька кумедних заяв, які «підірвали» соцмережі.

По-перше, вони категорично заперечили свою причетність до російських спецслужб. Також Петров і Боширов заявили, що приїхали в Солсбері [2,5 години поїздом від Лондона], щоб подивитися на 123-метровий шпиль Солсберійського собору. Це їм нібито порадили друзі. Вони додали, що при собі у них не було духів Nina Ricci, в яких могла бути отрута «Новачок».

Користувачам соцмереж слова Петрова і Боширова здалися непереконливими, а «солсберецький собор» взагалі багатьох вразив.

DW / Йолкін

Нагадаємо, 4 березня 2018 року колишнього офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли без свідомості в британському Солсбері. Слідство дійшло висновку, що вони були отруєні нервово-паралітичним агентом «Новачок».

Ситуація навколо отруєння призвела до дипломатичного конфлікту між Британією та РФ. Лондон офіційно звинуватив Москву в причетності до отруєння Скрипаля, його дочки і ще кількох людей.

5 вересня британський уряд заявив, що підозрює в отруєнні громадян РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова.