В Єгипті поліцейським заборонили носити бороди. Влада побоюється терористів

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Каїрський суд заборонив єгипетським поліцейським носити бороди. Цим рішенням суд поставив крапку в суперечках, які не вщухали протягом останніх шести років, —пише The National.

Суд пояснив своє рішення тим, що у світській державі наявність бороди може вказувати на належність її власника до заборонених політичних і терористичних організацій, а її відсутність має підкреслювати виняткову світськість поліції як державного органу.

«Бороди можуть означати причетність службовця до заборонених політичних і терористичних організацій», — заявив суддя Мухаммед Махер Абдул-Інеін.

За його словами, конкретних доказів цього уряд у своєму позові не висував, але за умови виявлення таких особистостей відповідальність ляже на плечі суду при міністерстві внутрішніх справ.

Суд постановив, що в необхідності дотримуватися правил зацікавлена насамперед держава, і це більш важливо, ніж особиста свобода або релігійні уподобання.

У Єгипті суперечки з приводу борід працівників правоохоронних органів тривали кілька років. До 2012 року діяла заборона на них, яку потім послабили, і багато правоохоронців скористалися цим.

Сотні єгипетських поліцейських відростили бороди. Це було повʼязано з приходом до влади лідера організації «Брати-мусульмани» Мухаммеда Мурсі. Посаду президента від обіймав усього рік. У 2016 році Каїрський суд вніс Мурсі до списку терористів. Зараз організацію «Брати-мусульмани» заборонено в Єгипті.

Двадцять восьмого липня кримінальний суд у Каїрі виніс рішення про смертну кару щодо 75 осіб, серед яких лідери забороненого в країні руху «Брати-мусульмани» і прихильники колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.