Apple випустила операційну систему iOS 12. Що в ній нового?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Apple випустила операційну систему iOS 12. Що в ній нового?

Facebook / Apple

Компанія Apple випустила нову версію операційної системи iOS 12, вона доступна для скачування. Про це повідомляє TechCrunch.

Розробники заявили, що головними змінами в iOS 12 стануть надійність і поліпшення показників для всіх пристроїв. Вони запевняють, що морально застарілі пристрої Apple стануть працювати на 40—70% швидше при виконанні різних функцій.

Measure

У новій iOS зʼявиться додаток, який цілком може замінити лінійку або рулетку. Достатньо навести камеру на якийсь обʼєкт, щоб виміряти його розміри. Додаток зможе також вимірювати відстань між різними точками: достатньо буде просто їх виділити, а система обрахує все сама.

App Limits

Нова операційна система від Apple дозволить переглядати, скільки часу користувач проводить в своєму гаджеті і окремо по додатках. Також можна буде встановлювати ліміти на кількість часу для окремого додатка або взагалі на користування смартфоном. Як тільки вказаний час буде добігати кінця, користувач буде отримувати повідомлення.

Згруповані оповіщення

Це одне з головних оновлень. З виходом iOS 12 сповіщення з будь-якого додатку будуть групуватися в одне. Це, за словами розробників, полегшить перегляд повідомлень. Також можна буде відключати повідомлення безпосередньо з головного екрана, не заходячи для цього в «Налаштування».

Siri Shortcuts

У iOS 12 створений режим Siri Shortcuts. В ньому можна вводити конкретні фрази, почувши які, Siri відкриватиме конкретний додаток або включатиме необхідну функцію. Наприклад, фраза «я їду додому» відкриє карти і запропонує оптимальний маршрут.

Нові функції режиму «Не турбувати»

В режимі «Не турбувати» зʼявиться функція «Не турбувати вночі». В цьому режимі не будуть приходити ніякі повідомлення. Для окремих додатків цей режим можна буде відключити. Режим можна буде включати не тільки на певний час, але і на локацію: як тільки користувач залишить вказане місцу, режим автоматично вимкнеться.

Anomoji і Memoji

У новій операційній системі користувачі можуть створювати власні Memoji: доступні різні кольори очей, шкіри, зачіски та інші риси. Крім того, доповниться і список Animoji. Там зʼявляться привиди, коала, тигр і тиранозавр.

Хто може оновитися?

Крім нових Iphone XS, XS Max і XR, новою операційною системою можуть скористатися власники Phone X, iPhone 8 і 8 Plus; iPhone 7 і 7 Plus; iPhone 6S і 6S Plus; iPhone SE, iPhone 6 і 6 Plus, iPhone 5S; iPad Pro, iPad (2018), iPad (5-те покоління); iPad Air і Air iPad 2, iPad mini 2, 3 і 4; iPod Touch (6-те покоління).